Székesfehérvárért Művészkör
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Főmenü
 

Balogh Ibolya alkotása
Weblinkek
 

Bezzegné Vona Katalin alkotása
Számláló
Indulás: 2008-12-08
 
Enyedi Béla dalai

 

Gabriel Kalita alkotása


Gottschick Márton alkotása


Gy. Simon Margit alkotása


Herczeg Dóra alkotása


  Jocelyne „Jessy”
Doyen-de Cock
alkotása

J. Bárány Andrea


J. Bárány Andrea alkotása

 
Koncz Eta

Koncz Eta alkotása
 

Kova László alkotása

Matúz Péter alkotása


Molnár Terézia alkotása


Nógrádi Katalin alkotása

Sára Péter fotója

Simon Margit alkotása

Szőke Balogh Joli alkotása
* Vendégkönyv
[9-1]

2011.06.01. 19:02 Idézet
P

2011 tavaszi könyvheti újdonság

Könyvajánló A JAGUÁRISTEN ÁLMODIK (kalóz, kalózregény, kincsvadászat)

szerzők: Pilizota Szandra és Lengyel Róbert

A jaguáristen álmodik című kalandregényt, pontosabban kalózregényt ajánljuk az olvasóknak. A történet keretéül egy ifjú liverpool-i levéltáros este szolgál. Edward Johnston, akit nem igazán érdekel a külvilág, csak a történetek, legendák, a kalózok kora. Nos, ez a Johnston 1856-ban egy majd kétszáz éves naplót és leveleket talál egy régi ládában. Megpróbálja összerakni egy kalandos történet részleteit. A regény így eltér a megszokott történetvezetéstől, ez a különbség főként formailag jelentős. Ötvözi a napló a levélregény és a hagyományos elbeszélő stílusokat, mely igazán karakteressé teszi a művet. Számos szereplő szólal meg a regény lapjain, sajátos stílusban és egyéni látásmóddal, nyelvezettel. Majdhogynem különbözőképpen mesélik el ugyanazt a történetet, párviadalokat, összeesküvések részleteit, tengeri és szárazföldi csatákat. A szereplők karakterei nem egysíkúak, viszonylagos változásban vannak, egyes helyzetekben még a legnegatívabb jellemű szereplők is képesek emberibb arcukat megmutatni, ha rövid időre is. Mindezek fényében, azért nemcsak a kalandvágyó olvasók figyelmébe ajánljuk e könyvet.

http://jaguaristen.hupont.hu/

 

 


2010.10.27. 16:35 Idézet

Kedves müvésztársak.Verebélyi Ági.Marika.Erzsébet.Kriszta.és Judit.Jó volt veletek együtt dolgozni Székesfehérváron.Külön köszönet Bélának és Veronikának a türelmet és azt a nagy segítséget amit kaptunk.     Róza


2009.06.06. 13:07 Idézet


Híradás lovagavatásról

 

A TÖRTÉNELMI SZENT LÁZÁR  KATONAI ÉS ISPOTÁLYOS LOVAGREND

(The Military and Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jeruzsalem),

rövidebb nevén: Szent Lázár Lovagrend.

Magyarországi bejegyzési száma:

5498 II.PK 60805/1993

 

        A Jeruzsálemi Szent Lázár  Katonai és Kórházi Lovagrend  Máltai ágának  magyarországi nagyperjelsége  lovagavatást tartott, 2009. május 23-án, a "Budapesti Belvárosi Főplébánia nagytemplomában".

 Az  avatás  meghívott díszvendége és egyben a szertartási vezetője, melyet a MHOSLJ - Málta nevében HE. Vittorio Galoppini  herceg végzett, felemelő volt.

       Az avatandó lovagok posztulánsok és az előléptetésre váró tisztek katonás

rendben  vonultak be a templomba, ahol  H.E. Chev Dr. Tempfli  József

Nagyvárad nyugalmazott püspöke, a rend spirituális vezetője fogadta a

vendégeket, lovagokat, és tartotta meg a szentmisét.

 A szertartáson a rend külföldi vendégei, tagjai, svéd, német, osztrák, máltai, szlovák és egyéb lovagok, magas rangú vendégek is részt vettek, ahol Chev vitéz Török Ádámot előléptette, és Magyarország nagyperjelévé avatta  Vittorio Galoppini Herceg.  

   Ugyancsak magas kitüntetést, előléptetést kapott: Chev. Dáma Kosza Ida úrhölgy is.

Körünkből magasabb tiszti - parancsnoki fokozatot Dáma Simon M. Veronika és Lovag Bornemisza Attila kaptak. Mindketten ezüst tiszti plakettet kaptak a lovagrendben végzett munkájuk elismeréseképpen. Gy. Simon Margitot, szintén kedves tagunkat  és   15 posztulánst ütött a herceg lovaggá, és több tiszti, parancsnoki előléptetést is celebrált.

   Ezen a nagyon szép napon igen magas ünnepélyes perceket élhettek át azok, akik részt vettek az avatáson. Felemelő pillanatokkal és maradandó élményekkel, hisz az ősi, történelmi lovagrend életében is nagy megújulást hozott e szent lovagavatás. Elhangzott

Lovag D. J. Kisérdi Dezső  lelkész szép avató beszéde, és Chev. vitéz Török Ádám nagyperjel köszöntője.

    Majd katonás rendben kivonult a lovagrend a szent kereszt, és a szent zászlók után, a tárogató szép hangjára a templomból. Az avatás után ebédre vonult  a  rend, ahol jó munkájukért átvehették a bronz, az ezüst, és az arany medáliont a lovagtársak. A posztulánsok, a már lovagok,  megkapták  avatásuk mellé az okiratot, diplomát  az  eseményről.

     E szép nap után, újult erővel, a frissen avatott lovagtársakkal együtt, folytathatja az ősi lovagrend történelmi múltja eredményeit, és a hétköznapokban a segítséget a betegek, szegények, a rászorulók megsegítésére, lovagiasan, mint eddig tette. Köszönet mindenkinek e szép napért!

 

                                             Chev. Bornemisza Attila

       CLJ  parancsnok, kulturális referenc.  Kulturális csoportvezető

 

 

 

 

 

 

__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 4103 (20090525) __________

 


2009.02.11. 23:51 Idézet

 

Kedves V.Hedrik Judit,

nagyon örültem, hogy legutóbbi Magyarországi tartózkodásom idején lehetöségem nyílt képeid megtekintésére,  meglepett fejlödésed mértéke, képeid egyre kifejezöbbek lesznek. Engem leginkább Velencei témájú képeid, valamint a tengert, vizet ábrázoló képeid ragadtak meg, szinte a parta tudom magam képzelni egy viharos délutánon....Ezúton szeretném megköszönni Neked festményeid megnézésének élményét!  Üdvözlettel Kata


2009.02.04. 15:14 Idézet

V.Hedrik Judit képei egyre szebbek és impresszionistábbak számomra! Azt hiszem, hogy jó urányban indult, mert egyénisége is effelé tart! Kívánom, hogy érezze meg mindünk örömét, amikor fest, mert amit tesz az a világ szebbítése, jobbítása. Szívemből gratulálok egyre szebb és jobb képi világodhoz!

Kézcsók:

Attila


2008.12.19. 00:32 Idézet

Kedves Attila!

Sajnos én még nem kaptam semmi utasítást sem anyagot  a vezetőségtől.

Szeretettel, Zoltán

2008.12.18. 17:28 Idézet

Kedves Zoltán!

Küldtem néhány fotót az Őszi fesztiválról, meg néhány adalékot! Megérkezett?

Köszönöm, ha válaszolsz!

Szeretettel:

Attila


2008.12.15. 14:32 Idézet

Kedves Zoltán! Gratulálok a honlaphoz! Egyszerűen az a szó, hogy "szép" kevés, az a szó, hogy "jó" sem. Hanem igazán csodrálatos!

Üdv:

Attila


2008.12.11. 07:46 Idézet

Kedves Nagy Zoltán!

Gratulálok a gyorsaságodhoz és a rugalmasságodhoz, ahogyan új, magyar művészköröd honlapját megálmodod és elkészíted!

Csak így tovább,

Enyedi Béla Dipl. Eng.


[9-1]

 
Múló idő
 
Székesfehérvár-ért

Simon M. Veronika
alkotása
 
Naptár
2024. Július
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss hozzászólások
 

GÁL Tünde alkotása

Gyulai Saci alkotása


Éva Kaprinay fotója


Koczor Attila
alkotása


Kovács Imre alkotása
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Lantos Anita alkotása

Murányi Gábor fotója

N. László Gizella alkotása

Nesó Bernadett alkotása

NZYANG alkotása


P. Boda Ilona alkotása


S. Varga Gabriella alkotása


Vörös Dóra alkotása


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.