Székesfehérvárért Művészkör
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Főmenü
 

Balogh Ibolya alkotása
Weblinkek
 

Bezzegné Vona Katalin alkotása
Számláló
Indulás: 2008-12-08
 
Enyedi Béla dalai

 

Gabriel Kalita alkotása


Gottschick Márton alkotása


Gy. Simon Margit alkotása


Herczeg Dóra alkotása


  Jocelyne „Jessy”
Doyen-de Cock
alkotása

J. Bárány Andrea


J. Bárány Andrea alkotása

 
Koncz Eta

Koncz Eta alkotása
 

Kova László alkotása

Matúz Péter alkotása


Molnár Terézia alkotása


Nógrádi Katalin alkotása

Sára Péter fotója

Simon Margit alkotása

Szőke Balogh Joli alkotása
László KOVA


Dr. Kova László

Már gyermekkorában verseket ír és hozzá képeket rajzol. Későbbi életszakaszában elválnak e tevékenységek egymástól: hol az írás, hol a képzőművészet kap hangsúlyozottabb fontosságot alkotói pályáján. Budapesten érettségizik. Tanári diplomát Egerben szerez, közgazdaságit Budapesten, majd ugyanott doktorál. Budapesten a Kárpáti Kamil költő-író által vezetett Fiatal Írók Klubjában, majd Kanizsa József költő vezetése alatt működő Kispesti Fiatal Írók es Költők Körében csiszolgatja stílusát.
1974-ben önkényesen elhagyja Magyaroszágot, s az óta Németországban él. Stuttgártban alapítója és több éven át vezetője a Stuttgárti Alkotók Körének, amelyben magyar írók és művészek találnak egymásra. Versmondó Stuttgárttól Münchenig, Párizson át Zürichig..., versei európai, amerikai és ausztráliai magyar exil lapokban jelennek meg. Előadásokat szervez az exilben élő magyar írók számára: így találkozik és elmélkedik, pl. a müncheni Gábor Áronnal, Tollas Tiborral, Tollvaly Ferenccel, a svájci Saári Évával, Magyari Sándorral, Brachna Andrással, az USÁ-ból Mózsi Ferenccel, az erdélyi Varró Jánossal, Sütő Andrással... Későbbi írásait németre fordítja, újabb műveit németül írja és publikálja. Megalakítja német tagokkal az Előadók Klub-ját, amely keretében németül adja elő verseit és elbeszéléseit. Ma tagja a Lübecki Írók Klubjának, a Hamburgi Irodalmi Egyesülésnek és a Külkapcsolatú Újságírók Hamburgi Klubjának. Írásai Lübeckben, a Nobel-díjas Thomas Mann szűkebb hazájában, antológiákban jelennek meg. Budapesten - Óbudán - tagja a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek, amely antológiáiban rendszeresen publikál.
A legutóbbi német nyelvű publikációi az „Engel-Engel“ és a „Meere“ c.  gyűjteményes kötetekben jelentek meg Münchenben a Langen-Müller Kiadó gondozásában Siegfried Lenz, Walter Kempowski, Güner Kunert... ismert írók társaságában.
Fontosabb önálló művei: Tollsuhintás, Örködő, Pinsel-Blüten Feder-Blüten, Feder-Pinsel-Brot, Emotion, Kritik, Morgenröte, Ins Wort gemeißelt.A legutolsó magyar nyelvű kötete a Szóba vésve, amely versekből és elbeszélesekből került össszeállításra a művész-költő saját illusztrációival.
Nemcsak német földön olvassa műveit német és magyar nyelvű közönség előtt, hanem Magyaroszágon is. Pl. az utóbbi két éven belül Budafokon, Budaörsön, Balatonszárszón, Egerben, Mosonmagyaróvarott; Budapesten általános iskolákban, gimnáziumokban és szakközépiskolákban, Aszódon a két gimnáziumban mind magyarul és németül, Egerben, gimnáziumokban és az Egyetem tannövendékei meghívása réven éppúgy németül, mint magyarul, Pécsett a német nyelvű , ill. a pécsi magyar nyelvű lakosság körében is. Az ausztráliai Sydneyben a 2007. évi Magyar Fesztiválon , Adelaidében és Brisbanében a magyar klubokban ismerte meg műveit a hazánktól távol élő magyarsággal.
Képzőművészeti munkáit galériák és müvészeti kiadók publikálták és publikálják (The Art House, Heye Verlag, PGM Art World, Art Depo, Artes), ill.  folyóiratok és napilapok mint pl. Kunsthandel, Art Profil.
Festményei találhatók magángyűjtőknél és állami-közületi tulajdonban pl. Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Magyarországon, Mexikóban, Norvégiában, Ausztriában, Lengyelországban, Svájcban, USA-ban, Japánban… (Hamburger Sparkasse, Park Hotel Ahrensburg, Múzeum Budapest-Pesterzsébet, Ev. Bathildiskrankenhaus Bad Pyrmont, Shell AG Hamburg, Kecskeméti Képtár Cifrapalota, Christ Juweliere Hamburg, Film- und Theaterausstattung Hamburg, Film- und Theaterausstattung Geiselgasteig,  Courtyard Collection California-Century City, Museo Cibiana di Cadore...).

Elérhetősége:
Dr. László Kova
Teamleitung
Kulturmanagement
in Hamburg/Eidelstedt
Tel.: 040/57 45 77, Fax: 040/57 12 98 07,
eMail:
 edition.kova@web.de
Honlap:
http://www.edition-kova.de/
Video
http://de.youtube.com/watch?v=DhRqwbYZeRc


© László Kova
ANYÁM

 
és egy napon anyám
 odaadta magát:
 
tán mert élni akart halála után?!
 vagy mert nagyon szerette apám?!

 

 
 © László Kova
APÁM

 
Emlékszem
 estékbe görbült hátára,
 ahogy levese fölé hajolt,
 meg vasporszagú horkolására,
 félholtfáradt búcsúira
 reggel ötkor
 és munkásruhás vasárnapjaira...

 
Csak
 az olcsó fröccsökbe fojtott
 vágyai maradtak
 örök
 titok.


 
© László Kova
ÔSZ II.

 
Szélben lobogó
 gyertyával kezemben
 állok a fa alatt
 a kertben.
 
Fakó levelek
 zuhannak
 a fényben
 a nedves földre.
 
Hûvös a szél:
 fázom.
 Öröklött ösztön
 ûz a házba.
 
Tükörbe tekintek,
 s riadtan
 fésülgetem
 megôszült hajam.
 
--------
(További verseket olvashat pl. a
 Tollsuhintás, Ôrködô, ill. a Szóba vésve
 címû köteteimben is.)

  

 

 


 

 
Múló idő
 
Székesfehérvár-ért

Simon M. Veronika
alkotása
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss hozzászólások
 

GÁL Tünde alkotása

Gyulai Saci alkotása


Éva Kaprinay fotója


Koczor Attila
alkotása


Kovács Imre alkotása
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Lantos Anita alkotása

Murányi Gábor fotója

N. László Gizella alkotása

Nesó Bernadett alkotása

NZYANG alkotása


P. Boda Ilona alkotása


S. Varga Gabriella alkotása


Vörös Dóra alkotása


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!